preskoči na sadržaj

Medicinska škola Dubrovnik

 > Naslovnica
Vijesti

Dan škole

Autor: Lana Kurtović Hartman, 9. 5. 2022.

Povodom Dana škole i Međunarodnog dana sestrinstva u četvrtak, 12. svibnja pozivamo sve zainteresirane građane na mjerenje krvnog tlak i kontrolu šećera u krvi. Akcija će se održati od 9 do 12 na dvije lokacije: u dvorištu Medicinske škole te ispred OB Dubrovnik (ulaz ispred fizikalne).

Osim ove akcije, učenici i nastavnici pripremili su i sportski program u kojem će se igrati žensko školsko prvenstvo u nogometu, sa završnom, revijalnom utakmicom nastavnica protiv školskih prvakinja. Moto je sportskog programa„U zdravom tijelu zdrav duh“.

Program će upotpuniti i učenice završnih razreda koje će u okviru prakse posjetiti Odjel pedijatrije u bolnici i čitajući pripovijetke, mališanima uljepšati dan.

Akcijom mjerenja krvnog tlaka i kontrole šećera u krvi učenici i djelatnici Medicinske škole nastoje potaknuti i osvijestiti ljude o važnosti redovite kontrole i svakodnevne brige o svom zdravlju i to upravo na dan posvećen jednoj od najplemenitijih i najvažnijih profesija u svijetu, onoj sestrinskoj.

 Ovakvih akcija biti još i više te želimo svim sadašnjim, ali i budućim sestrama i medicinskim tehničarima sretan Dan sestrinstva.

 

 
CMS za škole logo
Medicinska škola Dubrovnik / Baltazara Bogišića 10, HR-20000 Dubrovnik / www.ss-medicinska-du.skole.hr / tajnistvo@dumed.hr
preskoči na navigaciju