preskoči na sadržaj

Medicinska škola Dubrovnik

 > Naslovnica
Vijesti

Svjetski dan zdravlja

Autor: Lana Kurtović Hartman, 12. 4. 2022.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja   i Dana škole, dana 7. travnja 2022.  u našoj školi provedene su razne aktivnosti kojima je cilj bio ukazati  na zdravlje kao najveće blago.  Učenici 3.b razreda zajedno sa svojom razrednicom  i  nastavnicom predmeta Etika u sestrinstvu, profesoricom  Jelenom  Dominiković, analizirali su definiciju zdravlja koja  zdravlje opisuje kao jedno “psihičko, fizičko i socijalno blagostanje, a ne samo puka odsutnost bolesti ili slabosti.” Sukladno tome, učenici su izradili razredni pano sa porukama kako očuvati sve kategorije zdravlja. Cijeli razred bio je podijeljen u tri grupe i svaka od tih grupa pisala je poruke za pojedinu kategoriju. Ujedno su i raspravljali o zdravlju, a potom su ukrasili razredni pano sa svojim radovima.

Temu zdravlja sa 3.b razredom obradila je i prof. Ivana Žugaj Bukvić. Na nastavnom satu učenici su pisali pjesme o zdravlju. Zdravlje je prikazano kao najveće blago i najveća vrijednost, a nije nedostajalo ni humora u divnim pjesmama. Uistinu su oduševili svojom kreativnošću.  

Učenice 5.B razreda uz vodstvo Marije Čupić, mag.med.techn. nastavnice metodike zdravstvenog odgoja  također su obradile temu zdravlja. Postavile su školski pano na temu zdravlja i izradile edukativne letke kako očuvati fizičko, mentalno i socijalno zdravlje, koje će uskoro  podijeliti na Sajmu zdravlja u Gradu

 

Kroz sve aktivnosti vidljivo je da je zdravlje vrijednost i najveće blago svih nas. Zdravlje moramo čuvati jer bez zdravlja ništa ne vrijedi.

U našoj fotogaleriji pogledajte fotografije, pročitajte pjesme i poslušajte naše divne učenice kako zbore o zdravlju.

Voditelji aktivnosti: Marija Čupić, Ivana Žugaj Bukvić i Jelena Dominiković smiley

https://drive.google.com/drive/folders/1ZxE2x5P7oNnyrxLVQLtSgIdgjvTbQ7M-?usp=sharing

 

                                                                                       Tekst pripremila: Jelena Dominiković

 

 

 
CMS za škole logo
Medicinska škola Dubrovnik / Baltazara Bogišića 10, HR-20000 Dubrovnik / www.ss-medicinska-du.skole.hr / tajnistvo@dumed.hr
preskoči na navigaciju